Motors Thomas G. Triumph Motorcycles Kawasaki
De nieuwe modellen komen eraan
Speedmaster #01
 
Speedmaster #02
 
Bonneville Black #01
Triumph onthult twee nieuwe Bonnevilles
Tijdens de opening van Triumph’s nieuwe bezoekerscentrum in Hinckley, dat op 1 november haar deuren opent voor fans, pakte het legendarische Britse motormerk nog eens extra uit door maar liefst twee nieuwe modellen te presenteren; de Bonneville Speedmaster en de Bonneville Bobber Black.

De nieuwe Bonneville Speedmaster borduurt voort op de authentieke Triumph geschiedenis en bezit het klassieke DNA van de Bonneville familie. Hierbij heeft de nieuwe telg de sterkste genen mee gekregen van de Bobber, maar is praktischer en veelzijdiger dan ooit. De nieuwe Speedmaster voegt een nieuwe dimensie aan de line-up toe – met een ontspannen Britse custom stijl en een nog hoger specificatieniveau. 

In navolging van het grote succes van de Bonneville Bobber – de snelst verkopende motor in 115 jaar Triumph geschiedenis, tilt het Britse motormerk het model naar een nog hoger plan in 2018, met de donkerdere, ruigere en sterkere Bonneville Bobber Black.

In de Benelux zullen zal de Bonneville Bobber Black beschikbaar zijn vanaf eind februari 2018, op korte termijn gevolgd door de Speedmaster die medio maart 2018 bij de Triumph dealers zal arriveren. Prijzen zullen later bekend gemaakt worden
 
Kawasaki 2018 Z900
Nog nooit eerder won een nieuwe motorfiets zoveel vergelijkingstesten! De fenomenale vier-in-lijn krachtbron in combinatie met een subliem rijwielgedeelte maakt de Z900 verrassend veelzijdig. Ontworpen om gemakkelijk en ontspannen te kunnen rijden, maar ook om een maximale rijsensatie te kunnen geven aan meer ervaren Z-rijders. De Z900 biedt de magische mix van vertrouwen en uitdaging waar je op hoopt als je op een sportieve Naked plaatsneemt.
 
De Kawasaki 2018 Z900 zal geleverd worden in vier kleuren. Zwart (Flat Ebony) met rode striping, lime green (Candy Lime Green), rood (Candy Persimmon Red) met zwarte accenten en tot slot het hypermoderne grijs (Pearl Mystic Grey) met groen buizenframe. De Z900 is nu reeds verkrijgbaar vanaf € 9.199,-
 
Z900 #01
 
Z900 #02
 
Z900 #03
Versys #01
 
Versys #02
 
Versys #03
Kawasaki 2018 Versys
De Kawasaki Versys 650 en Versys 1000 behoren tot de bestverkochte motoren in België. De 2018 kleuren zijn reeds leverbaar. 

De veelzijdige Versys 650 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Wit (Pearl Blizzard White), de trendkleur Khaki (Metallic Matte Covert Green) en als SE uitvoering in het Lime Green (Candy Lime Green). De Versys 650 is verkrijgbaar vanaf € 7.549,-

De Versys 1000 is leverbaar in het Zwart (Metallic Flat Spark Black), afgewerkt met een sportieve groene striping, Rood (Candy Fire Red) en als SE in Lime Green (Candy Lime Green) met zeer fraaie zwarte graphics. De Versys 1000 is verkrijgbaar vanaf € 12.999,-
 
Kawasaki Ninja ZX-10RR
Net nadat Jonathan Rea zijn derde World SBK titel op rij binnen heeft gesleept introduceert Kawasaki de 2018 Ninja ZX-10RR, een unieke race ready Superbike die geschikt is voor zowel het circuit als de openbare weg!
 
De exclusieve Ninja ZX-10RR gaat gehuld in de kenmerkende “Winter Test” kleuren van het Kawasaki Racing Team en zit boordevol hoogwaardige upgrades die maximale prestaties mogelijk maken voor zowel een professionele coureur als een gewone rijder. Als eerste werd het hart van de Ninja ZX-10RR aangepakt door de klepstoters te voorzien van een DLC coating voor minder frictie en werden de carters extra verstevigd.

Verder werd de cilinderkop aanpast, waardoor er direct “hete” nokkenassen geplaatst kunnen worden. De KQS Kawasaki Quick Shifter werd uitgebreid en kan voor zowel op- als terugschakelen gebruikt worden
 
Ninja ZX-10RR
Street Triple A2
Triumph Street Triple S A2
Met de komst van de Street Triple S A2 biedt Triumph aan beginnende motorrijders eindelijk een serieuze keuze voor een èchte motorfiets. In tegenstelling tot andere A2-motoren, is de Street Triple S A2 allesbehalve een tamme machine geworden.

Door een aangepaste cilinderinhoud van het unieke driecilinder-motorblok; met 660 cc is het maximale koppel nog steeds een dikke 60 Nm, met daarbij ook nog steeds dat karakteristieke, duistere geluid. Oftewel: op alle vlakken is de Street Triple S A2 een volwaardig lid van de Triumph line-up.

Over een goede start gesproken: beginnen kan al snel, want de Triumph Street Triple S A2 is vanaf eind deze maand verkrijgbaar vanaf €9.080. Neem contact met ons op voor meer informatie. 
 
Kawasaki Z900 voor A2 rijders
Potentiele klanten en dealers hadden een echter duidelijke wens voor het design; behoud de looks, rijeigenschappen en de spirit van de “Full Power” Z900 en creëer een A2 versie die de wereld van Z900 openstelt voor nog meer enthousiaste motorrijders. Dit betekent dat de 70kW versie van de 2018 Z900 niet wordt voorzien van andere kleuren of logo’s, waardoor dit model dezelfde looks krijgt als de reguliere Z900.

Optimaal afgesteld op maximaal 70kW vermogen in overeenstemming met huidige regelgeving, kan deze versie van de Z900 aangepast worden naar 35kW om te voldoen aan de beperkingen voor het A2 rijbewijs en daarin eveneens tegemoet te komen aan de behoeften van motorrijscholen.

De aanpassing naar 35kW wordt uitgevoerd door een erkend Kawasaki dealer - wij dus - middels de bestaande ECU van de motor.
 
Z900 A2
Triumph Visitorcentrum
 
Visitor center #02
 
Visitor center
Triumph opent deuren voor publiek
Vanaf 1 november zal het nieuwe Triumph bezoekerscentrum, gelegen bij de fabriek in Hinckley, open gaan voor het publiek.

Onderdeel van de tentoonstelling is de meest beroemde Triumph uit de filmgeschiedenis;  de Triumph Bonneville  waarmee Steve McQueen over de met prikkeldraad afgezette grens heen sprong in de film, The Great Escape. De motor is speciaal voor de expositie op prachtige wijze teruggebracht naar zijn originele staat.   

Tot de collectie van beroemde motoren behoren ook de allereerste Triumph ooit  - de  No 1 uit 1092, de Speed Triple die bereden werd door Tom Cruise in Mission Impossible 2 en het laatste prototype van het 2019 Moto2tm motorblok. 

Naast het bezoeken van het  bezoekerscentrum kunnen fans ook rondleidingen boeken in de naastgelegen Triumph fabriek. Tijdens deze uitgebreide rondleiding ervaart men het gehele productieproces, van concept naar ontwikkeling tot de productie en de eindmontage. Hiermee geeft Triumph inzicht in haar unieke en vooruitstrevende proces voor het bouwen van haar motoren.

Toegang tot het bezoekerscentrum is gratis. De 90 minuten durende rondleiding door de fabriek dient  vooraf geboekt te worden en kost £15 per persoon.
 
Disinguished Gentlemans Ride 2017
Top editie Distinguished Gentlemans Ride 2017: 18329 euro opgehaald en 439 inschrijvingen voor Antwerpen.

Proficiat Tony Nooren met dit behaalde resultaat. Bedankt Yves LeGr voor de mooie foto's weeral. Merci aan Yves Meeusen, Philippe Madou en iedereen die meehielp...
 
DGR
Jonathan Rea
Wereldtitel voor Jonathan Rea
Wat een held! Jonathan Rea en de Kawasaki ZX-10RR pakken voor de derde keer op rij de WorldSBK wereldtitel.
 
Moto2 motorblok
Begin september is er een grote stap gemaakt in het ontwikkelingsproces van het MOTO2™ motorblok tijdens de tweede rijsessie op het Ciudad del Motor de Aragón circuit. Nadat het testprogramma in de fabriek doorlopen was werd het stokje overgedragen aan de voormalig 125cc wereldkampioen, Moto2™ runner-up en MOTO2™ testrijder, Julian Simon die het door Triumph ontwikkelde prototype aan de tand voelde.
 
Moto2 test
 
 
Vind ons op Facebook            
For the ride >
Motors Thomas G. |  Ettenhoven 118 |  2940 Stabroek |  www.motorsthomas.be |  info@motorsthomas.be |  T: +32 (0)3 605.92.82 | F: +32 (0)3 605.32.39
zondag & maandag: gesloten |  dinsdag tot vrijdag: 9u30 - 12u00 & 13u30 - 18u00 |  zaterdag: 9u30 - 16u30
The Gap Is Mine